Nästa evenemang

Mattefredag under påsklovet 2019 – I Växjö och Kalmar!
Efter succén i Kalmar så har vi beslutat att återigen köra både i Växjö och Kalmar.

  • Onsdag 17/4 i Växjö (Hus B/D)
  • Fredag 26/4 i Kalmar (Sjöfartshögskolan)

Då har du har möjlighet att träna hjärnmusklerna genom olika utmaningar. Vi lovar utmaningar för gammal som ung så hela familjen är välkommen!
Nyheter för den här gången är artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Utvecklingen av och intresset för AI växer mer och mer och därför har vi skapat några utmaningar kan ge en grundläggande förståelse för dessa begrepp. Är du rädd för att handla på Internet? Nytt är också en utmaning om kryptering!
MattefredagApril2019

För vem: Barn i skolålder (vuxens sällskap), ungdomar, vuxna mm.
Tid: Drop-in från kl 13-16.
Läs mer om hur det går till här!
Skolgrupper, anmäl er i förväg på info@mattefredag.se


Mattefredag på en onsdag? Har det blivit fel i kalkyleringen? Inte alls! Då öppnas portarna för en spännande eftermiddag för hela familjen. Prova på att lösa kluriga uppgifter, knäcka hemliga koder och lyssna på elever som presenterar spännande matematik.  Vi lovar utmaningar för gammal som ung!

Varför: Syftet med Mattefredag är att skapa möjligheter för barn, ungdomar och vuxna att tillsammans uppleva matematik, naturvetenskap och teknik som intressant, utmanande och roligt. Evenemanget är kostnadsfritt!

Mattefredag ordnas av Linnéuniversitetet i samarbete med Växjö kommun och Kalmar kommun  och Baltic Institute of Mathematics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *