Mattefredag på distans

Mattefredag via Zoom

Nu har ni möjlighet att få besök av Mattefredag™ fredagen den 12/2. Drop-in kl 09.00-12.00.

Så här går det till:

När ni har anmält er kommer ni få en bekräftelse av oss tillsammans med en zoomlänk som ni använder för att delta i mötet.
Drop in mellan 9-12. Räkna med att ni behöver ca 45-60 min för att arbeta med utmaningarna. Om ni inte hinner färdigt kan ni fortsätta på egen hand om ni vill.

Vid mötet kommer en eller flera mentorer att hjälpa er. Mentorerna är studenter som läser matematikdidaktik vid Linnéuniversitetet.
De kommer att ge er en utmaning i taget som ni ska lösa. Du som lärare organiserar elevernas arbete i klassrummet som vanligt.
Det kan vara bra att ha tänkt igenom en gruppindelning i förväg (ca 3 elever/grupp brukar vara lagom).

Ni kommer att få 3-4 utmaningar av varierande svårighetsnivå. Mentorerna kommer att kunna ge lite tips och stöttning men vi vill undvika att förenkla eller att bekräfta om eleverna har löst uppgiften rätt. Detta för att inte fokusera på om eleverna gör rätt eller fel utan istället fokusera på processen, att kämpa väl tillsammans. En bra problemlösare kan inte alltid göra ”rätt”, men man måste våga och träna på att inte ge upp!

Mattefredag

Sedan 2016 samlar Mattefredag™ barn och vuxna för att gå samman, utmana varandra och ha lite kul med matematik. Under den tid som är nu, på grund av Covid-19-situationen, behöver vi hitta andra sätt att umgås där vi kan hålla fysiskt avstånd till varandra. Mattefredag™ blir därför virtuell och vi inbjuder dig att upptäcka en vacker matematikvärld på nätet istället den här gången.

Mattefredag™ ordnas av Linnéuniversitetet i samarbete med  Baltic Institute of Mathematics, Grön Futurum